Ägg med glasnudlar
Vegetarisk Mycket kryddstarkMycket kryddstarkMycket kryddstark
Ingredienser
200g böngroddar, (helst färsk)
50g glasnudlar
100g spenat, (helst färsk)
3st ägg
75g jordnötsolja
salt, salladslök, sichuanpeppar efter smaktycke
ett antal droppar sesamolja
Ägg med glasnudlar
Gr s hr
1. Förbered ingredienserna
a. Tvätta böngroddarna.
b. Tvätta spenaten, dela i ca 5cm långa stycken och låta vara en kort stund i kokhett vatten tills den mjuknar.
c. Glasnudlar ska läggas i kokhett vatten ett litet ögonblick, tas ut direkt när den börjar mjukna och delas till ca 10cm långa bitar.
d. Tillsätt salt i äggen och vispa lätt. Värm olja i wokpannan på stark värme och börja woka äggen när oljan är varm. Ta ut äggen så fort den koagulerats.

2. Tillagningen Värm jordnötsoljan i wokpannan på stark värme. Lägg i sichuanpepparn och woka tills man känner pepparlukten. Lägg i salladslök, böndroddar och woka kort. Lägg i glasnudlar, spenat, ägg och smaksätt med salt. Woka och smaka av. Droppa i sesamolja när rätten är klar att serveras.