Produkter

Här presenteras endast ett urval av våra produkter. I butiken hittar du mer!

Bönor, bönost & torkat
Bönor, bönost och torkat

Bönor och bönprodukter som soyamjölk och tofu innehåller en hel del högkvalitativa proteiner samtidigt som de tillför mycket låga fetthalter och ingen kolesterol alls. Tack vare de milda smakerna kan tofurätter närmast variera i all oändlighet.
Hos oss hittar du olika sorters färsk tofu och många torkade bönsorter.

Bland våra andra torkade varor finns också annat gott och exotiskt, såsom sjögräs, shitakesvamp och skogsöron. Mycket näring och smak för pengarna!
Dryck och teer

Pröva på lychee-, vintermelon- eller varför inte ginsengdryck? Välkylda och exotiska fruktdrycker med fruktkött som du har råd med! Hos oss finner du också ett antal olika energidrycker från Thailand.

Grönt te är den i särklass populäraste tesorten i Kina och stora delar av Asien. Många hälsosamma effekter är förknippade med grönt te, då den bl.a. innehåller låga halter av koffein, höga halter av C-vitamin och antioxidanter som anses verka förebyggande mot cancer. I vårt tesortiment hittar du flera sorters grönt te, men också blomte, örtte, oolongte, bantningste m.fl.
Fryst och konserverat

Bland de konserverade burkarna finner du många godbitar. Alltifrån exotiska frukter och inlagda kinesiska grönsaker till kokosmjölk och inlagda grönsaker som kimchi.

Sugen på vårrullar? Vi har vegetariska vårrullar färdiga att friteras! För dig som vill göra vårrullarna själv finns det tunna degplättar speciellt för vårrullar. I sortimentet hittar du också wuntundeg och dumplingsdeg.


    
Kryddor och såser

Kryddorna kan många gånger göra underverk. För dig som vill ha en enkel och god matlagning finns färdiga wokblandningar, bara att blanda i och woka! I sortimentet hittar du annars såser, sojor och malda kryddor du behöver för den lyckade asiatiska middagen.

Färska kryddor är en fröjd för ögat och skiljer sig många gånger från torkat och malt. Varje onsdag får vi in det färskt: ingefära, piri-piri, galangal och mycket annat.


Nudlar

I nudelsortimentet finner du risnudlar, glasnudlar, bovetenudlar, äggnudlar, udonnudlar och mycket annat spännande, men givetvis snabbnudlar.

Snabbnudlar kan vara väldigt enkla, men också spännande och fulla av överraskningar. Hos oss hittar du till exempel snabbnudlar där risnudlar utgör basen, eller vad sägs om chillistarka snabbnudlar med knapriga sojabönor?
Ris

Ris är basfödan i många asiatiska kök. I rissortimentet ingår basmatisris, japanskt sushiris, jasminris, grötris, råris m.fl. De olika rissorterna har olika smak, egenskaper och näringsvärden. Det klibbiga och aromatiska jasminriset lämpar sig väl som bas för såväl en kinesisk som en thailändsk middag. Basmatiris har en doft av nötter och är typisk i det indiska och pakistanska köket.
Råris som inte är polerat innehåller högre näringsvärden än polerat. Välkommen in att pröva ut ditt ris.
Snacks

Kan man äta godis och kakor med gott samvete? Vad sägs om kakor gjorda på mungbönor, sesamfrön eller cashewnötter? Räkchips, äppelchips eller morotschips? Japanskt sjögräs klar att ätas direkt, torkad fisk och kanske lite wasabiärtor? I regel många gånger nyttigare än ”vanlig
svenskt godis”. Passa på att unna dina smaklökar något speciellt och upptäck den asiatiska godisvärlden hos oss!
Sushi

Sushi är en klassisk japansk rätt som är spännande att laga, att äta och att se på. Hos oss hittar du det mesta du behöver för att fixa sushimåltiden. Alltifrån sushiris och sushivinäger till wasabi och gari
(söt inlagd ingefära). Vill du komplettera sushin, har vi också japanskt riste och misosoppa (antingen i färdiga påsar eller allt du behöver för att göra själv). Slutligen kan det japanska sushifatet, den japanska träskålen och de japanska pinnarna ge den där äkta känslan.

Vi har också färdigkomponerade presentlådor med sushitillbehör, perfekt för den som nästan har allt.
Konst och prydnader

Hos oss hittar du alltifrån spännande handmålade målningar i klassisk kinesisk stil och handristade porslinsvaser till buddhastatyer och röda lyktor. Vi har japanskt papper, mahjongspel, vindspel med mera.

Numera har vi också vackra specialbeställda solfjädrar direkt från en konstnär som verkar i den pittoreska byn Hongchun i Kina. Motiven varierar, men består oftast av ett poetiskt blommotiv på ena sidan och en traditionell kalligrafisk text på den andra.
Ett mycket stilfullt alternativ till dekorations-vaser och bordstavlor!
Köksartiklar

Till den asiatiska matlagningen behövs ibland speciella köksredskap och till serveringen speciella serviser. För köket har vi alltifrån kvalitetswokpannor och japanska knivar till riskokare och ångkokare. Till en äkta asiatisk middag ordnar vi givetvis såväl pinnar och porslins-skedar som risskålar och sushifat. Om servisen ska gå i traditionellt blåvitt eller modernt mattsvart väljer du.
     
Skor och accessoarer

Coola kungfuskor i svart och söta kinesiska damtygskor i vinrött eller svart. Kungfuskorna finns från storlek 26 ända upp till 46 och damtygskorna upp till storlek 41. Vi har även gulliga barntygskor i kinesisk stil.

I övrigt har vi även en begränsad mängd av handväskor i thailändsk stil och färggranna handgjorda västar från provinsen Yunnan i Kina, direkt från bonden som sytt.


      
Dryck & teer
Fryst & konserverat
Kryddor & såser
Nudlar
Ris
Snacks
Sushi
Konst & prydnader
Köksartiklar
Skor & accessoarer
East Trading Wang, Olof Palmes gata 7, T-bana: Hötorget, Stockholm, Tel. 08-212838.
Öppettider: Vardagar 10.00 - 18.30, Lördagar 10.00 - 17.00, Söndagar 12.00 - 16.00